Skip to content

Neil Young ”Thrasher”, 1979

17 april, 2012

Lyssna på Spotify: Neil Young ”Thrasher”
Det finns tre sorters Neil Young-låtar. Och jag föredrar dom i följande ordning: 1. Akustiska soloballader 2. Ljuv country 3. Hård rock(OBS: ej särskrivning).

Inga tvivel om vilken kategori ”Thrasher” tillhör, såvida något inte är fel på öronen. Låten återfinns på albumet Rust never sleeps som innehöll en radda med liveinspelningar där man exkluderat publikljuden på skivan. Turnén med samma namn bestod av spelningar där ena halvan var Young och hans piano eller akustiska gitarr, och andra halvan med fullt band.

”Thrasher” handlar om uppbrottet från Crosby, Stills & Nash, som varken spottade i glaset eller blåste ut dom vita pulverränderna på spegeln(framför allt David Crosby). ”They”  som Young sjunger om är helt klart CSN, och bevisen för glädjen att slippa trion blir inte tydligare än ”…so I got bored and left them there, they were just dead weight to me…” eller ”… better down the road without that load”.

Själv är bäste dräng helt enkelt.

Kommentera

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: