Skip to content

Drive-By Truckers “Women without whiskey”, 2001

1 May, 2012

Lyssna på Spotify: Drive-By Truckers “Women without whiskey”
Mike Cooley har alltid låtit som den mest överförfriskade vid bardisken en lördagkväll på en redneckbar långt ute på vischan i Alabama. Men det låter äkta, det han sjunger om.

Patterson Hood har å sin sida alltid varit den som det pratats och skrivits mest om i Drive-By Truckers, inte helt oväntat med tanke på att hans far är David Hood, basisten i legendariska Muscle Shoals Rhythm Section. Men också för att han skriver och sjunger de flesta låtarna i Truckers. Cooley och Hood startade bandet i Muscle Shoals i mitten av 90-talet och de har fört traditionen vidare med sydstatsrocken på bästa tänkbara sätt.

Southern Rock Opera, som är deras hyllning till Lynyrd Skynyrd, tog flera år att skriva och när man till slut kom till skott tog pengarna slut innan albumet var klart. Det löste
sig när bandet fick fans och annat branschfolk att investera i albumet.

”Women without whiskey”, med Cooleys bonniga Alabama-dialekt, är en av de starkaste låtarna på dubbel-CD:n, och en fanfavorit. Låtens huvudperson har svårt att välja mellan flaskan och flickan, allt illustrerat med några fina och rannsakande textrader av Cooley. Det fina i kråksången är att hur du än väljer så väljer du inte fel.

Leave a Comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: