Skip to content

Daniel Lanois ”Falling at your feet”, 2003

10 May, 2012

Lyssna på Spotify: Daniel Lanois “Falling at your feet”
Hot-shot-producer är kanske fel sätt att beskriva Daniel Lanois, men det är ju det han är. För om man anlitats av Peter Gabriel, Bob Dylan, Emmylou Harris, U2, Ron Sexsmith och Neil Young är det ju inte så att man verkar under radarn om man säger så.

Daniel Lanois tror inte på studioteknik annat än att han försöker knixa till det så originellt det går med gammal klassisk utrustning. Den ljudbild han skapar är ofta innehållsrik och mångfacetterad, men samtidigt ren och atmosfärisk, vilket vi kan höra tydligt i ”Falling at your feet”.

Den här duetten skrevs tillsammans med Bono under U2:s inspelningar av All that you can’t leave behind, och Bono är även duettpartner på inspelningen, där Lanois är lika spirituell som i ”The maker” från 1989 års Acadie.

Leave a Comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: