Skip to content

INXS “Original sin”, 1983

11 May, 2012

Lyssna på Spotify: INXS “Original sin”
För att vara gitarrist lade Nile Rodgers en oerhörd fokus på trummor och bas i sina produktioner. Tillsammans med baspionjären Bernard Edwards var han motorn i inflytelserika Chic i slutet av sjuttiotalet, och har sedan dess varit efterfrågad och minst lika inflytelserik producent.

I fallet med INXS var det dock tvärtom; Rodgers kom fram till bandet efter en spelning i Toronto och frågade om dom var intresserade av att spela in sin nya låt ”Brand new day” som dom nyss framfört live. Australiens blivande MTV-superstars INXS åkte till New York och spelade in ”Original sin”, som låten fick heta istället.

Rodgers hade ett år tidigare spelat in Let’s dance med David Bowie, som blev en jättesuccé och ett kliv bort från glamrock. Soundet från framför allt låten ”Let’s dance” kan höras
tydligt i ”Original sin”, ett sound dom skulle återkomma till några år senare i ”New sensation”.

Michael Hutchences skandalkantade liv och självmord har lagt en rökridå framför det faktum att INXS var ett av åttiotalets mest framgångsrika popband med sin kommersiella höjdpunkt i 1987 års Kick. Dom hade många hits som var större än ”Original sin”, men den här låten(med Daryl Hall på körsång i refrängen) kvarstår som deras absoluta
höjdpunkt i karriären.

Leave a Comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: