Skip to content

INXS “Original sin”, 1983

11 maj, 2012

Lyssna på Spotify: INXS ”Original sin”
För att vara gitarrist lade Nile Rodgers en oerhörd fokus på trummor och bas i sina produktioner. Tillsammans med baspionjären Bernard Edwards var han motorn i inflytelserika Chic i slutet av sjuttiotalet, och har sedan dess varit efterfrågad och minst lika inflytelserik producent.

I fallet med INXS var det dock tvärtom; Rodgers kom fram till bandet efter en spelning i Toronto och frågade om dom var intresserade av att spela in sin nya låt ”Brand new day” som dom nyss framfört live. Australiens blivande MTV-superstars INXS åkte till New York och spelade in ”Original sin”, som låten fick heta istället.

Rodgers hade ett år tidigare spelat in Let’s dance med David Bowie, som blev en jättesuccé och ett kliv bort från glamrock. Soundet från framför allt låten ”Let’s dance” kan höras
tydligt i ”Original sin”, ett sound dom skulle återkomma till några år senare i ”New sensation”.

Michael Hutchences skandalkantade liv och självmord har lagt en rökridå framför det faktum att INXS var ett av åttiotalets mest framgångsrika popband med sin kommersiella höjdpunkt i 1987 års Kick. Dom hade många hits som var större än ”Original sin”, men den här låten(med Daryl Hall på körsång i refrängen) kvarstår som deras absoluta
höjdpunkt i karriären.

Kommentera

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: