Skip to content

Madonna “Swim”, 1998

21 May, 2012

Lyssna på Spotify: Madonna “Swim”
Ofta hyllad för sin förmåga att förnya sig har Madonna ärligt talat inte haft så mycket kul för sig senaste decenniet eller så. Hon har blivit för stor för sitt eget bästa, och det som en gång resulterade i nydanande succé har för det mesta känts som krystade försökt till att ruska liv i en karriär på väg in i dvala.

Det sista riktigt bra som hon gav ut var albumet Ray of light 1998, ett album som inte bara mynnade ut i en video som innehöll Bingolotto-klipp med Loket, utan som också visade en ny sida av Madonna. Mer elektroniska beats och loopar, mindre Evita-musikal, iscensatt av William Orbit. I ”Swim” möter gitarrpop trip-hop, och är hennes bästa låt sedan ”Dress you up”.

Leave a Comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: