Skip to content

Lowell George “20 million things”, 1979

26 Oct, 2011

Lowell George “20 million things”
Man får nästan en känsla av att det är en demo man lyssnar på. Men Lowell George höll på i flera år och spelade in sin enda soloskiva, vilket till slut ledde till att han lämnade Little Feat. När skivan väl släpptes 1979 blev Feat-fans dock inte besvikna eftersom han behöll dom bästa sidorna av sitt förra band och kokade ihop en härlig mix av R&B, blues, country och pop.

När George dragit ihop ett band och åkte ut på turné med albumet Thanks, I’ll eat it here så dog han plötsligt av en drogrelaterad hjärtattack, 34 år gammal. Som slidegitarrist var han fantastisk, som sångare full av hjärta, som låtskrivare däruppe bland de bästa. Som missbrukare tillhörde han också tyvärr eliten.

“20 million things” har en äkthet som inte ens Little Feat’s “Willin'” överträffar, så om du inte har upptäckt “Thanks, I’ll eat it here” är det dags nu.

Leave a Comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: