Skip to content

Syreeta “I love every little thing about you”, 1972

15 juni, 2012

Lyssna på Spotify: Syreeta “I love every little thing about you”
Stevie Wonder kärade i slutet av sextiotalet ner sig i Motown-receptionisten Syreeta Wright som hjälpte till att köra på bolagets produktioner. Paret började med att skriva ”It’s a shame” åt The Spinners 1969, därefter Stevie Wonders ”Signed, sealed, delivered I’m yours” 1970, samma år som dom gifte sig.

Wright insåg ganska snart att Wonder inte hade för avsikt att bo någon annanstans än i studion, och äktenskapet varade endast 1,5 år, men dom förblev vänner och fortsatte arbeta tilsammans. 1972 fick Wright chansen att ge ut sitt första soloalbum, producerat av Wonder. ”I love every little thing about you” fanns från början med på hans Music Of My Mind, där han hade börjat åtnjuta den fulla skapandefrihet Motown släppt till honom.

Första gången jag hörde denna låt var jag tvungen att dubbelkolla årtalet. Stevie Wonder var så före sin tid att det måste ha låtit som science-fiction för den vanliga
radiolyssnaren. De flesta i världen hade då inte ens hört talas om synthesizers. Stevie lyckades skapa äkta soulpop med dom, inte långt ifrån hur det fortfarande kan låta. Och Janet Jackson fick i ”I love every little thing about you” en manual till hur hon själv skulle sjunga.

Kommentera

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: