Skip to content

Syreeta “I love every little thing about you”, 1972

15 Jun, 2012

Lyssna på Spotify: Syreeta “I love every little thing about you”
Stevie Wonder kärade i slutet av sextiotalet ner sig i Motown-receptionisten Syreeta Wright som hjälpte till att köra på bolagets produktioner. Paret började med att skriva ”It’s a shame” åt The Spinners 1969, därefter Stevie Wonders ”Signed, sealed, delivered I’m yours” 1970, samma år som dom gifte sig.

Wright insåg ganska snart att Wonder inte hade för avsikt att bo någon annanstans än i studion, och äktenskapet varade endast 1,5 år, men dom förblev vänner och fortsatte arbeta tilsammans. 1972 fick Wright chansen att ge ut sitt första soloalbum, producerat av Wonder. ”I love every little thing about you” fanns från början med på hans Music Of My Mind, där han hade börjat åtnjuta den fulla skapandefrihet Motown släppt till honom.

Första gången jag hörde denna låt var jag tvungen att dubbelkolla årtalet. Stevie Wonder var så före sin tid att det måste ha låtit som science-fiction för den vanliga
radiolyssnaren. De flesta i världen hade då inte ens hört talas om synthesizers. Stevie lyckades skapa äkta soulpop med dom, inte långt ifrån hur det fortfarande kan låta. Och Janet Jackson fick i ”I love every little thing about you” en manual till hur hon själv skulle sjunga.

Leave a Comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: