Skip to content

Jeff Buckley “Everybody here wants you”, 1998

19 Sep, 2011

Lyssna på Spotify: Jeff Buckley “Everybody here wants you”
Mest känd för sin legendariska version av Leonard Cohen’s Hallelujah. Tragiskt nog drunknade han i Wolf River(biflod till Mississippi) under en simtur 1997, strax innan han skulle påbörja inspelningarna av skivan ”My sweetheart, the drunk”. Han behärskade de flesta musikstilar, här en soulig ballad som ger rysningar så fort han börjar sjunga. I likhet med sin pappa Tim Buckley spände hans röst över flera oktaver och fungerade lika bra till rock som soul.

När Buckley dog beslutade hans mamma att samla ihop det inspelade material som fanns och ge ut det som dubbel-cd:n ”Sketches for: My sweetheart, the drunk”. CD1 består av demos som spelats in i riktig studio och är av så bra kvalitet att det räcker fullt och gott till ett riktigt album. CD2 består av mer traditionella demos som dock har sina ljuspunkter också och ger en vink om hur framtiden kunde ha låtit.

Leave a Comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: