Skip to content

Kiss “Deuce”, 1974

1 juli, 2012

Lyssna på Spotify: Kiss ”Deuce”
Jag tvivlade inte om vilken sida jag skulle välja i hårdrockare vs. syntare-krigen som utkämpades på Okejs insändarsidor i början av åttiotalet. 101 gånger av 100 skulle jag ha valt synt-sidan. Tveklöst. Men det var då det.

Nu känner jag att distansen vuxit till det hela som var så livsviktigt då. Men vadå? Jag gillar numera båda delarna, varför ska man välja när man kan få det bästa av båda världar. Med den distansen är det nästan löjeväckande att det var sån moralpanik kring den rock som Kiss spelade, för det var då inte hårdrock enligt dagens mått. Snarare det som kallas Classic Rock, vilket i sig är motsägelsefullt för det kunde ju inte vara klassiskt direkt när det kom.

Gene Simmons ”Deuce” är en tidig favorit, som också fortfarande betraktas som en stor livefavorit bland fansen.

Kommentera

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: