Skip to content

#431. Christopher Sander “Mors lilla lathund”, 2009

30 Sep, 2012

Lyssna på Spotify: Christopher Sander “Mors lilla lathund”
Arvet efter Astrid Lindgren är massivt och ovärderligt. Hennes böcker och filmer har präglat
uppväxten för alla från noll till 50. Plus våra föräldrar. I tillägg till övriga verk bidrog hon också med visorna till filmerna, ofta tillsammans med Georg Riedel.

Redan på ”Här kommer solen” med [ingenting] visade Christopher Sander sitt intresse för barnvisor där han klämde in ett litet mellanspel med melodin från Svenska Sesam där Lill Lindfors sjöng ”Stackars dirren, tulle lille…” för Magnus Härenstam. Det visade också att det inte saknades humor mitt i det annars smågråa allvaret i deras svenska indiepop.

När Sander släppte sitt hittills enda soloalbum 2009 fanns hela två Lindgren/Riedel-visor med, ”Mors lilla lathund” och ”Kalle Teodor”. Extra glädjande för mig som alltid har varit förtjust i Pippi på rymmen och gärna såg den med barnen när dom var mindre. Särskilt episoden då Pippi, Tommy och Annika ger sig av på Lilla Gubben till tonerna av ”lathunden” är underbara. Sanders förtrollande riff och på samma gång bibehållna lekfullhet är som en saga i sig.

Leave a Comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: