Skip to content

Track of the day #520. The Smithereens “She’s got a way”, 1999

16 februari, 2013

Spotify: The Smithereens ”She’s got a way”
Allmänt betraktat som ett av banden som under 80-talet förde traditionen vidare från The Byrds, Big Star, The Raspberries och – goes without saying – The Beatles, trodde man att New Jerseys stolta The Smithereens hade gjort sitt i slutet av följande årtionde. Men icke.

Ut kom ett starkt album, God Save The Smithereens, där dom hittat tillbaka till de glödande popsånger som en gång gjort dem till ett av collegeradions mest intressanta band. I sanningens namn var detta dock det sista stordådet, härefter började det komma coveralbum och dylikt.

”She’s got a way” måste ha erhållit varenda uns av det dom hade i skattkistan, så perfekt som den blev. Jag tröttnar aldrig.

Höjdpunkter: den 12-strängade gitarren, harmonierna, breaket(vid 2.20) med bara sång, gitarr och trummor. Och så texten om den unika tjejen som har så många egenheter att inte ens Pat DiNizio kan hålla sig för skratt.

Kommentera

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: