Skip to content

Track of the day #520. The Smithereens “She’s got a way”, 1999

16 Feb, 2013

Spotify: The Smithereens “She’s got a way”
Allmänt betraktat som ett av banden som under 80-talet förde traditionen vidare från The Byrds, Big Star, The Raspberries och – goes without saying – The Beatles, trodde man att New Jerseys stolta The Smithereens hade gjort sitt i slutet av följande årtionde. Men icke.

Ut kom ett starkt album, God Save The Smithereens, där dom hittat tillbaka till de glödande popsånger som en gång gjort dem till ett av collegeradions mest intressanta band. I sanningens namn var detta dock det sista stordådet, härefter började det komma coveralbum och dylikt.

”She’s got a way” måste ha erhållit varenda uns av det dom hade i skattkistan, så perfekt som den blev. Jag tröttnar aldrig.

Höjdpunkter: den 12-strängade gitarren, harmonierna, breaket(vid 2.20) med bara sång, gitarr och trummor. Och så texten om den unika tjejen som har så många egenheter att inte ens Pat DiNizio kan hålla sig för skratt.

Leave a Comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: