Skip to content

Albumrecension: She & Him ”Volume 3”, Betyg 3/5

30 april, 2013

Spotify: She & Him ”Volume 3”
I mångt och mycket är detta Zooey Deschanels album, precis som de tidigare She & Him-volymerna. Hon sjunger lead på allt och har skrivit alla låtar förutom tre covers, och vad dessa tre beträffar är det med all säkerhet hon som står bakom valet av dem.

Matt Ward å sin sida bidrar som alltid starkt till att realisera den ljudbild Deschanel så gärna vill ha, med reverb, tjejkörer, stråkar och murar av ljud där det krävs. Och visst är det lätt att bli förförd av hela den approachen, för den är ju fasligt svår att ogilla.

Denna gång är dock inte låtarna lika skarpa. Deschanel har skrivit dom på lediga stunder under arbetet med TV-serien New Girl – inte för att det nödvändigtvis har med saken att göra – men kanske är det därför som fokus inte har legat på låtskrivandet. Dessutom bleknar valet av exempelvis Blondies ”Sunday Girl” i jämförelse med ”Gonna Get Along Without You Now”(som Skeeter Davis gjorde till sin egen 1964) från Volume Two.

Höjdpunkten är ”Shadow Of Love”, en förmodad sorgesång över skilsmässan från Ben Gibbard. Lägstanivån när det gäller She & Him är dock högre än många andras, vilket ändå gör Volume 3 till en klart hörvärd upplevelse.

Bästa spår: ”Shadow Of Love”, ”Never Wanted Your Love”, ”I’ve Got Your Number, Son”

Köp den här: CDON(LP, CD)

Kommentera

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: