Skip to content

Albumrecension: She & Him ”Volume 3”, Betyg 3/5

30 Apr, 2013

Spotify: She & Him “Volume 3”
I mångt och mycket är detta Zooey Deschanels album, precis som de tidigare She & Him-volymerna. Hon sjunger lead på allt och har skrivit alla låtar förutom tre covers, och vad dessa tre beträffar är det med all säkerhet hon som står bakom valet av dem.

Matt Ward å sin sida bidrar som alltid starkt till att realisera den ljudbild Deschanel så gärna vill ha, med reverb, tjejkörer, stråkar och murar av ljud där det krävs. Och visst är det lätt att bli förförd av hela den approachen, för den är ju fasligt svår att ogilla.

Denna gång är dock inte låtarna lika skarpa. Deschanel har skrivit dom på lediga stunder under arbetet med TV-serien New Girl – inte för att det nödvändigtvis har med saken att göra – men kanske är det därför som fokus inte har legat på låtskrivandet. Dessutom bleknar valet av exempelvis Blondies ”Sunday Girl” i jämförelse med ”Gonna Get Along Without You Now”(som Skeeter Davis gjorde till sin egen 1964) från Volume Two.

Höjdpunkten är “Shadow Of Love”, en förmodad sorgesång över skilsmässan från Ben Gibbard. Lägstanivån när det gäller She & Him är dock högre än många andras, vilket ändå gör Volume 3 till en klart hörvärd upplevelse.

Bästa spår: “Shadow Of Love”, “Never Wanted Your Love”, “I’ve Got Your Number, Son”

Köp den här: CDON(LP, CD)

Leave a Comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: