Skip to content

Backtrack of the day #531: The Smashing Pumpkins ”Tonight, Tonight”(från Mellon Collie And The Infinite Sadness, 1995)

25 augusti, 2013


Lyssna via rara.com
Lyssna via WiMP

Efter det stora genombrottet med Siamese Dream lade Billy Corgan i högsta växeln och uppföljaren blev ett dubbelalbum där han ville visa hela sin kapacitet på ett bräde. Många, inklusive jag själv, anser att han tog i lite för mycket och Mellon Collie… innehåller således onödiga utfyllnadsspår och pretentionsbevis. Det förhindrade inte att flertalet klasslåtar inkluderades, som ”1979” och ”Bullet With Butterfly Wings”. Ofta kom man dock inte längre än till första CD:ns andra spår, den omsorgsfullt orkestrerade ”Tonight, Tonight”.

2 kommentarer
  1. Riktigt bra skiva och en riktigt bra låt!

    • Verkligen! Även om jag håller Siamese Dream snäppet högre. Jag kan tycka att det var för ambitiöst med att göra Mellon Collie… till en dubbel. Tänk att plocka russinen ur kakan, vilken(ännu större) fullträff det hade varit!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: