Skip to content

Backtrack of the day #538: World Party ”Sunshine”(från Bang!, 1993)

14 september, 2013


Lyssna via WiMP

En sommardag vid Djurgårdskanalen. En brittsommarsöndag i Hyde Park. Poolområden i Portugal och Spanien. Vart jag än haft med mig den här låten har den ständigt känts lika självklar. Nästan lika självklar som Karl Wallingers lovprisningar av sina idoler: The Beatles, Bob Dylan och resten av 60-talsligan.

Men ”Sunshine” tar nog ändå priset, eftersom hans lovprisning antog proportioner bortom det begripliga. Sticket exakt 2.00 in i låten. Och så sticket 1.37 in i The Who-låten ”Getting In Tune”(från Who’s Next, 1971). Kom igen? Det är inte fel att visa var man kommer ifrån, men det finns gränser. Trodde aldrig jag skulle skämmas för att gilla Karl Wallinger, men så är det bara just i det partiet jag gör det. I övrigt är han en hjälte. Och ”Sunshine” är ändå en klassiker för mig.

Kommentera

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: