Skip to content

Backtrack of the day #539: Imperiet ”…Som Eld”(från Tiggarens Tal, 1988)

17 september, 2013


Lyssna via WiMP
Lyssna via rara.com

Oppositionelle Thåström kunde – liksom kollegan Billy Bragg – slå om och bli romantiske Thåström när han så önskade. Det är också där någonstans jag brukar kugga i. På sista albumet innan Imperiet föll samman för gott hade de reducerats en trio bestående av Thåström, Christian Falk och Fred Asp. Tiggarens Tal spelades till stor del in med hjälp av studiomusiker och hade väl egentligen en stämpel av svanesång redan från början.

Den akustiska ”I Hennes Sovrum” var en av två minnesvärda kärlekssånger. Den andra var ”…Som Eld”. Själva hooken var i den sistnämndas fall att de första fem stroferna inleddes med orden ”Tio stycken fingrar…”. Låt gå för att produktionen(liksom A-ha-låten häromdagen) är något daterad, men bara för att bandet var på väg att falla samman gjorde inte deras musik det också.

Kommentera

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: