Skip to content

Se dokumentären om Charles Bradley: “Soul Of America”

15 Oct, 2013

Lagom till hans spelning på Nalen ikväll har någon vänlig själ lagt ut den tårdrypande dokumentären Soul Of America på Youtube. Där följer vi en 62-årig Charles Bradley under veckorna fram till hans första album No Time For Dreaming släpps och filmen berättar hans brokiga historia. Det är svårt att inte beröras av det gripande porträttet av en man som växlar mellan att vara den mordanklagade lätt efterblivne John Coffey(Michael Clarke Duncan) i Den Gröna Milen och någon av Eddie Murphys rollfigurer i En Prins I New York.

Älskvärt är både Bradleys relation till sin mamma som trots allt övergav honom och hans syskon tidigt i livet för att jaga efter en gift man, liksom det kärleksfulla förhållandet mellan Bradley och den omsorgsfulle Tom Brennek, bandledaren i Menahan Street Band vars varsamma hand lotsat honom in i den karriär som stängde honom ute under så många år.

Och klippet från hans första spelning som förakt till Sharon Jones & The Dap-Kings där han efteråt glatt som ett barn får hennes autograf är lika obetalbart som gulligt.

Vem som helst som fängslats av Searching For Sugarman måste se denna. Skynda dig innan någon bestämmer sig för att ta bort den från Youtube.

Lord, have mercy.

From → Musiktips

Leave a Comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: