Skip to content

Crosby, Stills & Nash ”Helplessly hoping”, 1969

18 januari, 2012

Lyssna på Spotify: Crosby, Stills & Nash ”Helplessly hoping”
Idyllen är total. Mörkret har sänkt sig, lägerelden sprakar med sitt förförande ljus, en akustisk gitarr plinkar och stämsången är oklanderlig från Triple & T…Triple & Touch??? Ok, vi kan säga vad vi vill om deras helylleimage som Lasse Kronér förhöjt, faktum är ändå att grabbarna hade en bra hand att plocka välvalda covers med.

Just ”Helplessly hoping” gjorde dom i sitt Musikjägarna, TV-underhållning av bästa 90-talsklass. Jag hade inte lyssnat särskilt mycket på Crosby, Stills & Nash före det avsnittet, men fastnade ordentligt efter att ha fått smaka på Triple & Touch’s kontrollerade trepartsharmonier. Musikjägarna var för övrigt ett riktigt fyndigt program som moderniserade TV på så vis att det blev mycket mer spontant(trots att det var förinspelat). Man gjorde lite som man ville, reglerna var inte nödvändigtvis till för att följas, man följde sina infall och förordade träffsäkra oneliners i still med Kronérs manér i Dobidoo.

Crosby, Stills & Nash betraktades som(kanske världens första) supergrupp på grund av sina tidigare karriärer i Buffalo Springfield(Stills), The Byrds(Crosby) och The Hollies(Nash). ”Amerikas The Beatles” var också ett epitet dom fick dras med, men riktigt så skulle det inte bli, även om dom fick en oerhört framgångsrik karriär tillsammans och har gjort habila album(varav några klassiker) tillsammans i olika konstellationer under hela sjuttiotalet. ”Helplessly hoping” är ett riktigt showcase för deras adelsmärke: stämsången.

Kommentera

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: