Skip to content

Crosby, Stills & Nash “Helplessly hoping”, 1969

18 Jan, 2012

Lyssna på Spotify: Crosby, Stills & Nash “Helplessly hoping”
Idyllen är total. Mörkret har sänkt sig, lägerelden sprakar med sitt förförande ljus, en akustisk gitarr plinkar och stämsången är oklanderlig från Triple & T…Triple & Touch??? Ok, vi kan säga vad vi vill om deras helylleimage som Lasse Kronér förhöjt, faktum är ändå att grabbarna hade en bra hand att plocka välvalda covers med.

Just “Helplessly hoping” gjorde dom i sitt Musikjägarna, TV-underhållning av bästa 90-talsklass. Jag hade inte lyssnat särskilt mycket på Crosby, Stills & Nash före det avsnittet, men fastnade ordentligt efter att ha fått smaka på Triple & Touch’s kontrollerade trepartsharmonier. Musikjägarna var för övrigt ett riktigt fyndigt program som moderniserade TV på så vis att det blev mycket mer spontant(trots att det var förinspelat). Man gjorde lite som man ville, reglerna var inte nödvändigtvis till för att följas, man följde sina infall och förordade träffsäkra oneliners i still med Kronérs manér i Dobidoo.

Crosby, Stills & Nash betraktades som(kanske världens första) supergrupp på grund av sina tidigare karriärer i Buffalo Springfield(Stills), The Byrds(Crosby) och The Hollies(Nash). “Amerikas The Beatles” var också ett epitet dom fick dras med, men riktigt så skulle det inte bli, även om dom fick en oerhört framgångsrik karriär tillsammans och har gjort habila album(varav några klassiker) tillsammans i olika konstellationer under hela sjuttiotalet. “Helplessly hoping” är ett riktigt showcase för deras adelsmärke: stämsången.

Leave a Comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: