Skip to content

The Blue Nile “From a late night train”, 1989

17 Aug, 2011

Lyssna på Spotify: The Blue Nile “From a late night train”
Behöver du en röst i natten så är Paul Buchanan i skotska The Blue Nile den du ska vända dig till. “From a late night train” får mig osökt att tänka på TV-deckaren Jack Killian, han som var “En röst i natten” för ett tjugotal år sedan. Arrangemanget är nästan som taget ur TV-serien, och det kanske inte är så konstigt med tanke på att tidpunkten var ungefär densamma, slump eller inte.

Läste nyligen en intervju med Mauro Scocco där han ondgjorde sig över hur det aldrig tillåts någon tystnad längre i musiken på radion, det ska bara hända grejer hela tiden och man får aldrig något andrum. “From a late night train” kan vara radiospellistornas antikrist, för här får man verkligen tid för eftertanke och det är nog det som får låten till den möjligen sorgligaste någonsin.

Ser framför mig ett ensamt tåg framsusande genom natten med en storstads skyline glänsande i vattnet, så jag har bara en sak att tillägga: “Goodnight America, wherever you are…”

Leave a Comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: