Skip to content

The Blue Nile ”From a late night train”, 1989

17 augusti, 2011

Lyssna på Spotify: The Blue Nile ”From a late night train”
Behöver du en röst i natten så är Paul Buchanan i skotska The Blue Nile den du ska vända dig till. ”From a late night train” får mig osökt att tänka på TV-deckaren Jack Killian, han som var ”En röst i natten” för ett tjugotal år sedan. Arrangemanget är nästan som taget ur TV-serien, och det kanske inte är så konstigt med tanke på att tidpunkten var ungefär densamma, slump eller inte.

Läste nyligen en intervju med Mauro Scocco där han ondgjorde sig över hur det aldrig tillåts någon tystnad längre i musiken på radion, det ska bara hända grejer hela tiden och man får aldrig något andrum. ”From a late night train” kan vara radiospellistornas antikrist, för här får man verkligen tid för eftertanke och det är nog det som får låten till den möjligen sorgligaste någonsin.

Ser framför mig ett ensamt tåg framsusande genom natten med en storstads skyline glänsande i vattnet, så jag har bara en sak att tillägga: ”Goodnight America, wherever you are…”

Kommentera

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: