Skip to content

Isaac Hayes “(If loving you is wrong)I don’t want to be right”, 1973

26 Aug, 2011

Lyssna på Spotify: Isaac Hayes “(If loving you is wrong)I don’t want to be right”

“Hi Infidelity” hette ett album från 1980 av soft-rockarna REO Speedwagon, och titeln var förstås en ordlek med audiofilbegreppet ”Hi-Fi” och det engelska ordet för utomäktenskapliga affärer.

Det borde nog ha funnits en stor fet stämpel med ”Hi Infidelity” i ett av hörnen på Isaac Hayes singel om man varit tvungen att varudeklarera 7”-singlar. För jösse namn, gifta karln är ju helt nerkärad i sin älskarinna. Visserligen säger han att det är fel, men också att han inte vill ha rätt.

Isaac Hayes skrev så många bra låtar(oftast med David Porter), men hans bästa i mitt tycke är en som skrivits av andra Stax-kompositörer. Låten har gjorts i många versioner, men få kommer ner i Isaac Hayes sexiga tonläge. Det är så mycket mystik och hysch-hysch så man fattar direkt att det inte är helt rumsrent det han sjunger om, men att han samtidigt skiter i rätt eller fel. Skruva upp din Hi-Fi(inte Hi-Infi) i den dramatiska refrängen så går det fram hur desperat han är.

Leave a Comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: