Skip to content

The Shins ”New slang”, 2001

27 augusti, 2011

Lyssna på Spotify: The Shins ”New slang”
– What are you listening to?

– The Shins. You know them?

– No.

– You gotta hear this one song. It’ll change your life. I swear.

Alltså, det går inte att skriva om den här sången utan att nämna scenen i filmen “Garden State” där Natalie Portman räcker över hörlurarna till Zach Braff. Nu har The Shins gjort så mycket annat som är bra och först tänkte jag skriva om ”Gone for good”, men den här storyn är ändå lite intressantare och låten fantastisk.

2004 skrev, regisserade och spelade Zach Braff huvudrollen i ”Garden State”. Han plockade dessutom ihop alla låtar till soundtracket utifrån sin egen favoritmusik, vilket gav en Grammy. Braff turnerade från stad till stad i USA med filmen och fanns tillhands för frågestunder efter visningarna och gödde på det sättet också ryktet om både filmen och soundtracket. ”New slang” valdes säkerligen till filmen pga att temat passade in: längta bort från småstaden, missförstådd av omgivningen, sprucket förhållande osv.

The Shins då? Jag började lyssna på bandet redan 2001 när ”Oh, inverted world” släpptes med denna låt inkluderad, fjärde albumet kommer under 2012. Deras ringande gitarrer och lite udda melodier kan härledas till lika delar The Smiths, The Byrds och The Beach Boys. Själv har jag alltid tyckt mig höra en dos – håll i er nu – Ennio Morricone i vissa låtar…

Kommentera

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: