Skip to content

XTC “The mayor of Simpleton”, 1989

6 Sep, 2011

Lyssna på Spotify: XTC “The mayor of Simpleton”
Hur dum får man vara egentligen? Ja hur dum som helst egentligen, enligt Andy Partridge, bara man vet att man älskar sin nästa; han vet inte mycket, men han vet att du alltid kommer att hålla värmen i hans famn.

Det ironiska med detta är förstås att borgmästaren i “Simpleton” inte hade haft en chans att skaka fram alla dessa briljanta formuleringar för att beskriva hur dum han är, om det nu inte hade varit en av världens smartaste låtskrivare som stod bakom. Jag ska inte ljuga, jag är hur jävig som helst när det gäller XTC, jag har allt dom gjort inkl ett par boxar med rariteter, och dom skulle kunna fylla ut Track of the day för ett helt kvartal med sina smarta och trallvänliga alster.

För att ens komma nära en beskrivning av mitt beroende av XTC måste jag citera David Yazbek som skrivit liner notes till tribut-albumet “A testemonial dinner” 1995:

“None of us just like XTC – we’ve developed a hunger for the nourishing music they’ve made for almost twenty years. If you are an XTC fan, you already know what I’m talking about. If you bought this album because you’re a fan of one of the participating artists or because you heard a track you liked on the radio, then welcome to a brave new world. The XTC oeuvre is a catalogue of genius, and you’re just getting acquainted with it. I envy you.”

Om det är din tur nu så kan jag bara gratulera.

Leave a Comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: