Skip to content

JJ Grey & Mofro “Orange blossoms”, 2009

7 Sep, 2011

Lyssna på Spotify: JJ Grey & Mofro “Orange blossoms”
Som någon uttryckte det: det går inte att skriva en rad om JJ Grey & Mofro utan att använda benämningen ”swamp” för den musik dom spelar. Creedence Clearwater Revival, Lynyrd Skynyrd, Otis Redding, Howlin’ Wolf, allt nedslängt i en outsinlig mustig gryta att ösa ur.

”Orange blossoms” är titelspåret från bandets fjärde album(de första under enbart namnet Mofro), och dom verkar bara bli bättre med åren. John Grey besitter en av världens mest perfekt utnyttjade sångröster för ändamålet, dom väl avvägda klibbiga gitarrerna, och dessutom en rytmsektion som agerar distinkt efter varje låts förutsättningar.

För att få i sig av hela deras meny måste man kolla in samtliga fem album hittills, där den ena delikatessen efter den andra serveras. Ibland rockigt, ibland souligt, ibland bluesigt. Men alltid med rätt kryddning. Please enjoy.

Leave a Comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: