Skip to content

Kings Of Convenience ”I’d rather dance with you”, 2004

8 oktober, 2011

Lyssna på Spotify: Kings Of Convenience ”I’d rather dance with you”
Två anglofiler från Europas regnigaste stad borde borga för en hyggligt grå kulör på musiken, men med glimten i ögat och solsken i blick går det ändå att vinna dedikerade fans genom att bringa in Simon & Garfunkel i 2000-talet.

Det första album som Bergen-duon Erlend Øye och Eirik Glambek Bøe släppte ifrån sig, ”Quiet is the new loud”, gav namn åt en hel genre, där man lade tyngden på melodiösa, ofta nylonsträngade, feelgood-arrangemang och timid, lugnande sång.

Det lilla måttet av dansvänlighet i ”I’d rather dance with you” tog man till vara på, även om vi inte talar om denna som en floorfiller av det traditionella slaget(disco-stråkarna till trots). Men varför ödsla tid på att prata när höfterna kan sköta snacket?

Kommentera

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: