Skip to content

Kings Of Convenience ”I’d rather dance with you”, 2004

8 Oct, 2011

Lyssna på Spotify: Kings Of Convenience “I’d rather dance with you”
Två anglofiler från Europas regnigaste stad borde borga för en hyggligt grå kulör på musiken, men med glimten i ögat och solsken i blick går det ändå att vinna dedikerade fans genom att bringa in Simon & Garfunkel i 2000-talet.

Det första album som Bergen-duon Erlend Øye och Eirik Glambek Bøe släppte ifrån sig, ”Quiet is the new loud”, gav namn åt en hel genre, där man lade tyngden på melodiösa, ofta nylonsträngade, feelgood-arrangemang och timid, lugnande sång.

Det lilla måttet av dansvänlighet i ”I’d rather dance with you” tog man till vara på, även om vi inte talar om denna som en floorfiller av det traditionella slaget(disco-stråkarna till trots). Men varför ödsla tid på att prata när höfterna kan sköta snacket?

Leave a Comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: