Skip to content

The Byrds “Triad”, 1967

9 Oct, 2011

Lyssna på Spotify: The Byrds “Triad”
Två är en för lite, tre är alldeles lagom. Ikon-status som rockstjärna och en kappsäck full med pengar var allt som behövdes för att David Crosbys hedonistiska leverne skulle vara ett faktum. Därav att man osökt kan ana det självbiografiska i en tre-parts-kärleksaffär som ”Triad”.

Historien om hur Crosby skickades ut ur The Byrds har lite olika vinkling beroende på vem av medlemmarna som berättar. Han själv menar att det var hans nya låt ”Triad” som inte fick vara med på ”The notorious Byrd Brothers” pga det kontroversiella ämnet, medan Chris Hillman sagt att det snarare var att låten inte passade in med övriga skivan och att Crosby börjat dra åt ett annat håll och ”Triad” bara blev droppen.

”Triad” är dock en mycket bra låt och borde ha fått vara med, men när skivan återutgavs på CD hamnade den som ett bonusspår till mångas glädje. Föreställ dig Crosby gåendes på en öde strand i solnedgången med sina två bättre tredjedelar, hand i hand i hand. Three IS a magic number.

Definiera humor: fönster nummer fyra där en häst sticker ut huvudet skulle ha fyllts ut av vilken f.d. medlem? En åsnerumpa kanske hade varit ännu värre.

Leave a Comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: