Skip to content

Eels ”3 Speed”, 1998

21 oktober, 2011

Lyssna på Spotify: Eels ”3 Speed”
Få bräcker Mark Oliver Everett vad gäller personliga tragedier. Han hittade sin far död av en hjärtattack när han var 19, och när han fått ett mindre genombrott med låten ”Novocaine for the soul” så begår hans storasyster självmord efter många års psykiska problem och depression, följt av att hans mor går bort i sviterna av lungcancer(då har jag inte ens nämnt kommande skilsmässa och att hans kusin var flygvärdinna på det plan som kraschade in i Pentagon i 9/11 2001…). I det läget valde E(hans pseudonym i bandet) att göra upp med sorgen och helt enkelt tillägna den ett helt album.

Electro-shock blues är fylld med vemod och är en ärlig beskrivning av hur jävligt livet kan vara mot vissa utan att den för dens skull är beklagande och självömkande. ”3 Speed” är en blick på barndomen genom hans syster Elizabeth’s ögon när livet gick ut på att cykla på en 3-växlad och drömma om en egen ponny för att glömma sin känsla av ensamhet.

Life is funny
But not ha ha funny
Peculiar I guess
You think I got it all going my way
Then why am I such a fucking mess?

Läs Mark Oliver Everett’s självbiografi ”Things the grandchildren should know”. Gör det nu.

Kommentera

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: