Skip to content

Ben Folds Five “Battle of who could care less”, 1997

27 Oct, 2011

Lyssna på Spotify: Ben Folds Five “Battle of who could care less”
Egentligen borde man ha fattat nivån redan när Ben Folds i början av 90-talet döpte sin trio till Ben Folds Five. Och annars när han kallade deras musik för “punk rock for sissies” med anspelning på rådande musiktrender och det faktum att dom själva inte hade några gitarrer.

Och hur skönt hade det inte varit att skita i allt omkring en. I jobb, i politik, i hur man ska vara. Men så kan det ju inte vara. Hur skulle världen se ut då? 6 miljarder människor som bara satt och stirrade med tom blick ut i tomma intet? Men det finns dom som gör det och då blir dom tillägnade en sång av Ben Folds, vilket i sig inte är nåt att skita i.

Ibland går Ben Folds så långt i sin svarta humor att man nästan får svårt att veta om han driver med en eller rent av råkar vara seriös, men den här historien är fylld av humor och klyftighet. Jag hade först lite svårt för den aviga melodin, men vilken fantastisk stämsång och sen refrängen med sitt distade basspel.

Leave a Comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: