Skip to content

The The “Armageddon days are here(Again)”, 1989

25 oktober, 2011

Lyssna på Spotify: The The ”Armageddon days are here(Again)
Att olika religioner haft svårt att hålla sams är inget nytt, lite i förbigående konstaterat av Matt Johnson i parentesen i låtens titel. Givetvis var han inte ute efter att vara fredsmäklare, utan snarare att kommentera hur långt vi inte kommit under århundraden av motsättningar mellan islam, kristendom och de övriga världsreligionerna.

Ett av Johnsons starkaste företräden har varit hans syrligt formulerade texter och låttitlar. Att klä in en domedagsprofetia i rockabilly-goth-kostym och samtidigt göra en pastisch av The Sweet’s ”Ballroom Blitz” är så genialt att man nästan blir full i skratt:

Are you ready, Jesus?
Uh-huh
Buddha?
Yeah
Mohammad?
Ok
Well, alright fellas
Let’s go!

Johnson visste nog vad han skrev om, med tanke på hur det här problemet inte direkt avtagit sedan 1989, och egentligen hade han kunnat lägga till hur många ”Again” som helst i titeln. För att citera Edwin Starr: ”War! Huh! What is it good for?”.

Kommentera

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: