Skip to content

HAL “Play the hits”, 2005

12 Nov, 2011

Lyssna på Spotify: HAL “Play the hits”
Precis som sina landsmän i The Thrills visade irländska HAL ett snudd på ohälsosamt stort intresse för den amerikanska västkusten. Dom kom, hördes, segrade och försvann igen. Snacket om album #2 har pågått så många år nu att det nästan börjar bli Jakob Hellman-varning. Men deras enda album hittills är också i Jakob Hellman-klass, vilket inte säger lite.

”Play the hits” är soldränkt uppåttjack med en så hög blandning av Beach Boys och Motown att man får vara försiktig så man inte överdoserar. Det är riktigt befriande att bandet insett att det räcker med en vers och en refräng som kopieras och klistras ut över hela låten. Glöm hur långt det är kvar till nästa sommar och försök istället leva kvar i den som just tog slut.

PS. Rätta mig om jag har fel, men är det inte en Wall of Sound-timpani också som mullrar i bakgrunden på refrängen? DS.

Leave a Comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: