Skip to content

HAL “Play the hits”, 2005

12 november, 2011

Lyssna på Spotify: HAL ”Play the hits”
Precis som sina landsmän i The Thrills visade irländska HAL ett snudd på ohälsosamt stort intresse för den amerikanska västkusten. Dom kom, hördes, segrade och försvann igen. Snacket om album #2 har pågått så många år nu att det nästan börjar bli Jakob Hellman-varning. Men deras enda album hittills är också i Jakob Hellman-klass, vilket inte säger lite.

”Play the hits” är soldränkt uppåttjack med en så hög blandning av Beach Boys och Motown att man får vara försiktig så man inte överdoserar. Det är riktigt befriande att bandet insett att det räcker med en vers och en refräng som kopieras och klistras ut över hela låten. Glöm hur långt det är kvar till nästa sommar och försök istället leva kvar i den som just tog slut.

PS. Rätta mig om jag har fel, men är det inte en Wall of Sound-timpani också som mullrar i bakgrunden på refrängen? DS.

Kommentera

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: