Skip to content

Iggy & The Stooges “Gimme danger”, 1973

27 Nov, 2011

Lyssna på Spotify: Iggy & The Stooges “Gimme danger”
Det måste vara den här låten som fick Liam Gallagher att bli tvungen att ta examen i hur man artikulerar med pondus. Bara att den ådrigaste kroppen inom rock’n’roll fortfarande håller ger alla oss yngre förmågor grava komplex. Men så verkar också James Osterberg tillhöra en helt egen art.

När Iggy var med och remixade Raw power inför återutgivningen på CD så maxade han medvetet mer eller mindre alla reglagen för att skapa DEN LJUDLIGASTE SKIVAN någonsin, dvs den skiva med högsta ljudvolymen. Kanske det var rätt band att stå för den milstolpen. ”Gimme danger” är en av två ballader(!) på skivan, och vad vet jag, möjligen var det den akustiska gitarren som gav bandet en anledning att kalla den för det.

Inte mig emot, men en synnerligen rockig ballad är det i alla fall.

Leave a Comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: