Skip to content

#506. William Bell “Any other way”, 1967

14 Jan, 2013

Lyssna på Spotify: William Bell “Any other way”
Det började bra för William Bell. Han var en av dom första artisterna på Stax Records(där han började som låtskrivare innan han gav ut sin första skiva), och hade 1961 en hit med en av countrysoulens riktiga mästerverk, ”You don’t miss your water” som han själv skrev.

I mitten av 60-talet, precis när karriären börjat ta fart, blev Bell tvungen att avbryta allt på grund av en tvåårig militärtjänst, och allt kom av sig. När han muckade blev han bryskt medveten om att han långt ifrån var den ensamma stjärna han varit. Nu kryllade bolaget av talangfulla artister och konkurrensen var stenhård.

Uppehållet gjorde att hans debutalbum faktiskt inte kom ut förrän 1967, men det förhindrade inte att albumet The Soul of a Bell med åren har blivit en mindre klassiker, till hälften bestående av tårdrypande ballader. Ett av de bästa uptempo-numren var den studsande ”Any other way”, med en rytmsektion i högform.

Leave a Comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: