Skip to content

Otis Redding “You left the water running”, 1966

26 Nov, 2011

Lyssna på Spotify: Otis Redding “You left the water running”
I ett kapitel i Nick Hornby’s skivnördsroman High fidelity så besöker huvudpersonen Rob en bedragen kvinna som vill kränga sin otrogna skitstövel till mans skivsamling. Ett av vaxen Rob hittar är den indragna 7″-singeln av “You left the water running”, och han tror inte det är sant. Han inser vilken typ kvinnans man är och kan trots sitt livs tillfälle inte förmå sig själv att beröva honom på denna varsamt ihopsamlade skivskatt. De filmatiserade scenerna med John Cusack klipptes bort från den slutliga filmversionen eftersom dom inte ansågs vara av stor betydelse för handlingen, men finns med som extramaterial på DVD:n.

Redding hjälpte egentligen bara till i Fame Studios med en vägledande sångslinga på den här låten som Wilson Pickett skulle spela in, men det blev ändå en vinylsjua som gavs ut till promotion och därefter drogs in. Låten finns numera med på flera Otis Redding-samlingar, men det riktiga guldkornet är förstås vinylen som försvann.

Låten då? Ja, det är det bästa av Muscle Shoals som man kan begära. Bra driv, men framför allt – Otis Reddings röst. Varför fick inte det här bli en singel på riktigt?

Leave a Comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: