Skip to content

The O’Jays “Now that we found love”, 1973

3 Dec, 2011

Lyssna på Spotify: The O’Jays “Now that we found love”
Nu tycker jag att vi tar och glömmer att det över huvud taget funnits en artist med det klatschiga namnet Heavy D. & The Boyz. Åren kring decennieskiftet 80/90-tal kan vara så lätta att hata när det gäller taskigt daterat sound och enormt risiga covers. Det enda goda med Heavy D. skulle ha kunnat vara den goda låtvalet, men när den goda smaken blir dålig av resultatet så tar vi som sagt och glömmer det.

The O’Jays startade sitt segertåg 1972 när dom gav ut första skivan på Philadelphia International och såg sig sedan aldrig om. Koncept-albumet Ship ahoy, som var en hyllning till deras afrikanska förfäder som skeppats över Atlanten under slaveriet, innehöll inte bara politiskt medvetna låtar, utan även kärlekssånger som ”Now that we’ve found love”. Klassisk Gamble-Huff-skriven Philly-soul.

Leave a Comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: