Skip to content

The O’Jays “Now that we found love”, 1973

3 december, 2011

Lyssna på Spotify: The O’Jays ”Now that we found love”
Nu tycker jag att vi tar och glömmer att det över huvud taget funnits en artist med det klatschiga namnet Heavy D. & The Boyz. Åren kring decennieskiftet 80/90-tal kan vara så lätta att hata när det gäller taskigt daterat sound och enormt risiga covers. Det enda goda med Heavy D. skulle ha kunnat vara den goda låtvalet, men när den goda smaken blir dålig av resultatet så tar vi som sagt och glömmer det.

The O’Jays startade sitt segertåg 1972 när dom gav ut första skivan på Philadelphia International och såg sig sedan aldrig om. Koncept-albumet Ship ahoy, som var en hyllning till deras afrikanska förfäder som skeppats över Atlanten under slaveriet, innehöll inte bara politiskt medvetna låtar, utan även kärlekssånger som ”Now that we’ve found love”. Klassisk Gamble-Huff-skriven Philly-soul.

Kommentera

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: