Skip to content

The Jam “’A’ bomb in Wardour Street”, 1978

15 december, 2011

Lyssna på Spotify: The Jam ”‘A’ bomb in Wardour Street”
More cowbell! I en av dom roligaste TV-sketcherna genom tiderna visade Saturday Night Live ”hur det gick till” när Blue Öyster Cult spelade in ”(Don’t fear)The Reaper”. Christopher Walken spelade den stenhårde skivproducenten och Will Ferrell den klantige koskällespelaren. ”The Reaper” gjorde koskällan till ett populärt rytminstrument inom rocken men hamnade ganska snart ute i kylan igen.

The Jam gjorde sitt bästa för att återinföra instrumentet med ”’A’ bomb in Wardour Street”, åtminstone i inledningen av låten. Förutsägelsen om bomber i Soho visade sig tyvärr vara en halv sanning, eftersom en nynazist lät en spikbomb brisera på Old Compton Street i ett dåd mot gayrörelsen som har ett starkt fäste på gatan.

Inspirationen till låten sägs Paul Weller ha fått när han besökte Polydor’s skivbolagskontor på Wardour Street och gatan tillfälligt var avstängd på grund av att byggnadsarbetare hittat en gammal bomb från Andra Världskriget som inte exploderat.

All mod cons är bandets bästa album och ”’A’ bomb in Wardour Street” dess bästa låt.

Kommentera

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: