Skip to content

Joseph Arthur “Echo Park”, 2004

16 december, 2011

Lyssna på Spotify: Joseph Arthur ”Echo Park”
Peter Gabriel har gjort många bra saker i sitt liv. En av dom var att signa Joseph Arthur till sitt skivbolag Real World 1996. Man kan förstå att Gabriel fastnade för en singer-songwriter med en schizofren röst: sönderriven i dess rockigaste stunder, sammetslen i dess lugnaste. Arthur blev tyvärr en kritikerfavorit redan från början. Jag skriver ”tyvärr” därför att den benämningen oftast betyder att dina skivor är suveräna, men ingen köper dom.

Joseph Arthur’s musik är ofta influerad av såväl grunge som folk utan att vara rockmusik. Och han är ändå inte heller ännu en singer-songwriter. Det vilar något mörkt och dramatiskt över hans murriga låtar, och att göra en vacker stråkballad utan att det blir en klyscha är en konst i sig. Med mångdubblerad sång blir detta också en mångdubblerad upplevelse av det positiva slaget.

Kommentera

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: