Skip to content

Sufjan Stevens “Joy to the world”, 2005

22 Dec, 2011

Lyssna på Spotify: Sufjan Stevens “Joy to the world”
Siktar man mot solen så kommer man kanske till månen i alla fall. Sufjan Stevens deklarerade 2003 storslaget att hans nya album, Greetings from Michigan, The Great Lake State, var det första i hans plan att släppa ett album om var och en av USA’s 50 stater. Han följde också upp med Come on feel the Illinoise 2005, men när nästa skiva blev en samling överblivna låtar från just Illinoise så började frågetecknen hopa sig över hur i hela friden han skulle kunna ha material till 50 skivor?

Mycket riktigt så erkände han 2009 i en intervju att det hela var ett PR-trick, men har samtidigt pratat öppet om album med fokus på New Jersey, Rhode Island och North Dakota. Den som lever får höra.

”Joy to the world” är hämtad från en av hans årliga jul-EP:s som han delade ut till vänner och bekanta som en gåva varje jul. Oftast bestod dom av traditionella julsånger men även en och annan egenkomponerad. Alla fem EP:s finns samlade i boxen Songs for Christmas. ”Joy to the world” är en riktig julpsalm som självklart tolkats av många artister. Stevens’ version består av fina folkinspirerade gitarrarrangemang som är hans adelsmärke. Bereden Er på frälsning.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: