Skip to content

Jurassic 5 “Concrete schoolyard”, 1997

19 Jan, 2012

Det var bättre förr. Och senare. Jurassic 5 är så old-school att man lätt får intrycket att dom vill bevara allt som det en gång var. Men dom har ändå drivit sin hip-hop framåt så pass att exempelvis Nelly furtado bjudits in till duett på “Thin line” från Power in numbers. Stora r’n’b-framsteg.

“Concrete schoolyard” är ordentlig nostalgi, en dröm om en svunnen tid när DJ:s stod med två skivtallrikar bakom en fritt improviserande rappare. Att den samplar och baseras på Ike Turner’s “Getting nasty” gör den inte mindre cool. En riktig solskenshistoria i betongdjungeln.

Leave a Comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: