Skip to content

Jurassic 5 ”Concrete schoolyard”, 1997

19 januari, 2012

Det var bättre förr. Och senare. Jurassic 5 är så old-school att man lätt får intrycket att dom vill bevara allt som det en gång var. Men dom har ändå drivit sin hip-hop framåt så pass att exempelvis Nelly furtado bjudits in till duett på ”Thin line” från Power in numbers. Stora r’n’b-framsteg.

”Concrete schoolyard” är ordentlig nostalgi, en dröm om en svunnen tid när DJ:s stod med två skivtallrikar bakom en fritt improviserande rappare. Att den samplar och baseras på Ike Turner’s ”Getting nasty” gör den inte mindre cool. En riktig solskenshistoria i betongdjungeln.

Kommentera

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: