Skip to content

Francoise Hardy “Ce petit coeur”, 1965

31 Jan, 2012

Lyssna på Spotify: Francoise Hardy “Ce petit coeur”
Inte många icke-engelskspråkiga artister från 60-talet bär sitt namn med samma stolthet som Francoise Hardy. Yé-yé-popen hon gjorde i början av 60-talet övergick snart till mer personlig folkrock, något som passade hennes sångfågelstämma bra.

1965 släppte hon ett album som liksom många andra av hennes tidigaste inte bar något annat än hennes namn. Därför har den fått gå under titlarna Francoise Hardy, L’Amitié och Ce petit coeur. Första låten “Ce petit coeur” är en av mina största favoritlåtar, en lite sunshinepoppigare Scott Walker-produktion, där den 12-strängade akustiska gitarren gör riffet till en ren fröjd. Att hon dessutom var sanslöst vacker på skivomslaget var sannerligen ingen nackdel heller. Kolla in ögonen och hur skuggan faller på halva hennes ansikte.

Leave a Comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: