Skip to content

Francoise Hardy ”Ce petit coeur”, 1965

31 januari, 2012

Lyssna på Spotify: Francoise Hardy ”Ce petit coeur”
Inte många icke-engelskspråkiga artister från 60-talet bär sitt namn med samma stolthet som Francoise Hardy. Yé-yé-popen hon gjorde i början av 60-talet övergick snart till mer personlig folkrock, något som passade hennes sångfågelstämma bra.

1965 släppte hon ett album som liksom många andra av hennes tidigaste inte bar något annat än hennes namn. Därför har den fått gå under titlarna Francoise Hardy, L’Amitié och Ce petit coeur. Första låten ”Ce petit coeur” är en av mina största favoritlåtar, en lite sunshinepoppigare Scott Walker-produktion, där den 12-strängade akustiska gitarren gör riffet till en ren fröjd. Att hon dessutom var sanslöst vacker på skivomslaget var sannerligen ingen nackdel heller. Kolla in ögonen och hur skuggan faller på halva hennes ansikte.

Kommentera

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: