Skip to content

The Gourds “Gin and juice”, 1998

30 Jan, 2012

Lyssna på Spotify: The Gourds “Gin and juice”
Snoop Dogg goes country. Har man inte hört Dogg’s original av “Gin and juice” kan det vara svårt att avgöra om det var han eller The Gourds som var först, så mycket har Texasbandet gjort den till sin egen. Försiktig i början med en ensam mandolin övergår låten sakta till att bli en riktig partystänkare, och The Gourds har transformerat den från urban hip-hop till bonnig ladugårds-stomp.

Ingen dålig bedrift, med tanke på hur knepigt det kan vara att få in alla ord som rappas i en sångtext. Nu är ju den här versionen över sex minuter att jämföra med Snoop’s 3,5-minutare, men dom unnar sig ändå ett mandolin-solo(nåja, frenetiskt plektrumsvingande kanske är en bättre beskrivning).

Tidpunkten när The Gourds släppte låten var lite illa tajmad ur en aspekt. Napster hade precis blivit stort och dåligt pålästa pirater utgick från att det var Blues Traveler och alla möjliga som gjort låten och döpt sina mp3-filer utifrån det. Därför fick dom inte ens äran för att ha gjort en av dom bästa och mest snillrika coverversionerna kring millennieskiftet.

Leave a Comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: