Skip to content

The Fraternal Order Of The All ”Space and time”, 1998

8 februari, 2012

Lyssna på Spotify: The Fraternal Order Of The All ”Space and time”
Jadå, du läste årtalet rätt. Den gjordes 1998 och inte 1968. Och det är verkligen inte Roger McGuinn som sjunger och spelar 12-strängad Rickenbacker på någon förlorad The Byrds-inspelning. Men det är meningen att vi ska tro det.

Andrew Gold har skrivit en hel del softrock-låtar under 70- och 80-talen. Dessutom fick han något av en popkarriär under andra halvan av 80-talet tillsammans med 10CC’s Graham Gouldman i duon Wax, som fick en Tracks-hit med ”Bridge to your heart”.

1998 gav han ut en hel skiva med 60-talspastischer under pseudonymen The Fraternal Order Of The All, där all info i skivans booklet och marknadsföring var tänkt att leda lyssnaren in i tron att det var något borttappat psykedeliaband från The Summer of Love. Personligen kan jag tycka att XTC’s liknande projekt The Dukes Of Stratosphear lyckades bättre, Gold använder alldeles för moderna instrument i vissa av låtarna, vilket gör att plojen tyvärr blir lite pinsam i dom stunderna eftersom det blir alldeles för uppenbart.

Men nu ska vi inte vara såna, utan bara njuta av ”Space and time” som är en av dom låtar där Gold går hela vägen och ger oss den onda tvillingen till The Byrds’ ”Lady friend”.

Kommentera

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: