Skip to content

The Romantics “What I like about you”, 1979

7 Feb, 2012

Lyssna på Spotify: The Romantics “What I like about you”
Titta på det här albumomslaget. Blinka, och titta sedan en gång till. Skulle du köpa en skiva med det här bandet? Tänkte väl det. Hade det inte varit för att The Romantics stavar med bokstaven S istället för Z på slutet(samt möjligen för dom något coolare poserna) så hade folk varit förlåtna för att dom trott att det handlade om svensk dansbandsmusik från sent 70-tal.

”What I like about you” är en milstolpe inom powerpopen och klibbig som ett billigt tuggummi ur en enkronas-automat i gallerian. Men till skillnad från tuggummit så går inte smaken förlorad efter första tuggorna, utan lever vidare i all oändlighet.

När John Mellencamp 1985 släppte sin ”R.O.C.K. in the U.S.A.” med exakt samma ackord och tempo som ”What I like about you” så tycker jag att han åtminstone borde ha nämnt The Romantics bland alla andra han namedroppar i låten(Martha Reeves, James Brown m.fl.) och påminner oss om att dom rockade. Det gjorde The Romantics också. Men vi behöver bara en enda påminnelse och det är den här låten.

Leave a Comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: