Skip to content

Tears For Fears “Woman in chains”, 1989

9 Feb, 2012

Lyssna på Spotify: Tears For Fears “Woman in chains”
Vem hade väntat sig det här av bandet som låg bakom syntpophits som “Mad world” och “Shout”? Allra minst jag själv, vilket jag också tydligt visade genom att ta avstånd från deras tredje album The seeds of love. Som sann syntpoppare tyckte man ju att dom borde hålla sig till formeln.

Så här i efterhand får jag rannsaka mig själv och erkänna att jag hade fel. Om många album, inte bara det här. När jag upptäckte The Blue Nile blev det något av en ketchupeffekt för “Woman in chains”, och jag insåg verkligen låtens enorma styrka. Oleta Adams kryddar anrättningen, perfekt tillredd av dom gamla kompisarna från Bath, Curt och Roland. Gör nu inte det misstag jag gjorde, utan se till att förstå på en gång.

Leave a Comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: