Skip to content

Tears For Fears ”Woman in chains”, 1989

9 februari, 2012

Lyssna på Spotify: Tears For Fears ”Woman in chains”
Vem hade väntat sig det här av bandet som låg bakom syntpophits som ”Mad world” och ”Shout”? Allra minst jag själv, vilket jag också tydligt visade genom att ta avstånd från deras tredje album The seeds of love. Som sann syntpoppare tyckte man ju att dom borde hålla sig till formeln.

Så här i efterhand får jag rannsaka mig själv och erkänna att jag hade fel. Om många album, inte bara det här. När jag upptäckte The Blue Nile blev det något av en ketchupeffekt för ”Woman in chains”, och jag insåg verkligen låtens enorma styrka. Oleta Adams kryddar anrättningen, perfekt tillredd av dom gamla kompisarna från Bath, Curt och Roland. Gör nu inte det misstag jag gjorde, utan se till att förstå på en gång.

Kommentera

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: