Skip to content

The Kinks “Starstruck”, 1968

18 Mar, 2012

Lyssna på Spotify: The Kinks “Starstruck”
Efter att ha haft så oerhört många hits tidigare under 60-talet så var det anmärkningsvärt hur dom redan 1968 körde in i topplisteväggen med ett av de mest hitfyllda albumen som gavs ut under hela det årtiondet. Ordet konceptalbum får dom flesta människor att gömma huvudet i händerna, medan några få möjligen kvider av lycka. Allt beroende på läggning. Ray Davies har alltid skrivit små historier om ur-Britannien, om folks liv och underligheter i allmänhet, och The Village Green Preservation Society var hela kitet. The Concept.

Men hitsen uteblev. Himla synd med tanke på vilka fina låtar som finns med: titellåten, ”Wicked Annabella”, ”Picture book”, ”Monica” och ”Days”(på vissa utgåvor). ”Starstruck” är bästa låten och den enda singeln som faktiskt letade sig in på någon form av topplista, i Nederländerna där den kravlade sig upp till trettonde plats. Man ska tydligen inte underskatta holländarnas musköra.

Leave a Comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: