Skip to content

The Kinks “Starstruck”, 1968

18 mars, 2012

Lyssna på Spotify: The Kinks ”Starstruck”
Efter att ha haft så oerhört många hits tidigare under 60-talet så var det anmärkningsvärt hur dom redan 1968 körde in i topplisteväggen med ett av de mest hitfyllda albumen som gavs ut under hela det årtiondet. Ordet konceptalbum får dom flesta människor att gömma huvudet i händerna, medan några få möjligen kvider av lycka. Allt beroende på läggning. Ray Davies har alltid skrivit små historier om ur-Britannien, om folks liv och underligheter i allmänhet, och The Village Green Preservation Society var hela kitet. The Concept.

Men hitsen uteblev. Himla synd med tanke på vilka fina låtar som finns med: titellåten, ”Wicked Annabella”, ”Picture book”, ”Monica” och ”Days”(på vissa utgåvor). ”Starstruck” är bästa låten och den enda singeln som faktiskt letade sig in på någon form av topplista, i Nederländerna där den kravlade sig upp till trettonde plats. Man ska tydligen inte underskatta holländarnas musköra.

Kommentera

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: