Skip to content

Bruce Willis “Under the boardwalk”, 1987

21 Mar, 2012

Lyssna på Spotify: Bruce Willis “Under the boardwalk”
Lite udda låtval kan tyckas för den som följt den här bloggen, men i bakgrunden till det finns en av dom mest färgstarka personer jag någonsin träffat. Och han finns inte med oss längre.

I högstadiet gjorde jag PRAO på en kompis pappas städfirma under ett par höstveckor. Jag är fullt medveten om att jag har skrivit ett liknande inlägg för The Cures ”Kyoto song”, men konstigt nog blev mina PRAO-veckor alltid minnesvärda på olika sätt.

I mina dagliga uppgifter ingick att åka med en anställd som hette Ulf ut på fältet och städa olika industrilokaler, vilket var precis lika sexigt som det låter. Uffe däremot(som hade en son i min egen ålder), var en personlighet vars motsvarighet jag aldrig träffat. Han hade en positiv inställning till allt och alla och livet i allmänhet, ett sätt att tackla folk som jag tog till mig och än idag kan inspireras av. Alla som kom i hans närhet sögs in i hans sorglösa aura, och alla blev hans vänner på nolltid, kända som okända människor.

Det hör inte till saken, eller också gör det det, att han var pingstvän. Man ska akta sig för att generalisera, men faktum är att flera av dom bekanta jag har som är pingstvänner har samma sorts positiva inställning till livet, något jag inte riktigt kan sätta fingret på. Det är som att den mörka sidan i livet inte existerar. Avundsvärt i sig.

Minnet kan svika mig kring detaljerna, men några månader efter min PRAO, under dom sista frostiga vinterdagarna innan vintern släppt sitt grepp, var Ulf och hans son ute och åkte bil i snöovädret en kväll. En trailer möter dom på vägen och när fordonen är på väg att passera varandra glider plötsligt en stor traktorskopa av trailern och hamnar rätt över motorhuven på deras bil. Ulf och hans son avlider direkt.

Under dom två kalla novemberveckor jag åkte med honom spelade han i princip bara en låt på kassettdäcket i sin gamla skraltiga Saab 95. You guessed it: Bruce Willis version av The Drifters fantastiska ”Under the boardwalk”. Och han bedyrade gång på gång låtens storhet.

Så Ulf, den här går ut till dig. Tack för att du fanns.

Leave a Comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: