Skip to content

U2 “Wild honey”, 2000

27 Mar, 2012

Lyssna på Spotify: U2 “Wild honey”
Efter Achtung, baby och Pop samt den gigantiska turnén PopMart var det dags för nästa stora steg framåt för U2. Och det steget blev ett steg…bakåt. Istället för att slå knut på sig själva och skapa något som varken fanns eller någon ville ha, gjorde bandet helt om och spelade in All that you can’t leave behind som ett rockband. Vanliga instrument, inte en massa loopar och jox.

Adam Clayton menade att detta var en av deras ”throwaway songs”. Om den var det så var den definitivt deras bästa av den kategorin. Övriga albumet var mer politiskt än någonsin, men de stora arenornas härskare har aldrig låtit mer The Beach Boys än på “Wild honey”, som låttiteln antyder.

Leave a Comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: