Skip to content

The Gladiators “Mix up”, 1978

24 Aug, 2011

Lyssna på Spotify: The Gladiators “Mix up”
Rootsreggaebandet The Gladiators startade upp 10 år innan dom 1976 fick kontrakt för första gången utanför Jamaica hos Virgin så dom kunde nå en större publik. Innan dess gjorde dom en rad inspelningar för bl.a. Lee “Scratch” Perry’s Studio One.

Bandets ledare Albert Griffiths skrev alla låtar utom två Bob Marley-covers, och när det är hitvarning på nästan varenda låt från storbolagsdebuten “Trenchtown mix-up” så är det angenämt svårt att göra en Track of the day.  Den lilla gitarrslingan i “Hearsay”, baktakten i “Bellyfull”, falsettkörerna och rytmgitarren i “Looks is deceiving”, spelglädjen i “Rude boy ska” osv osv. “Hello Carol” i hörlurar får en att förnimma Studio One-känslan pga det låter som att dom spelat över gamla mastertejper som inte riktigt raderats!

“Mix up” får bli mitt val, från en av mina favoritskivor som inte är annat än en – saker ska kallas vid dess rätta namn – Klassiker!

Leave a Comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: