Skip to content

The Gladiators ”Mix up”, 1978

24 augusti, 2011

Lyssna på Spotify: The Gladiators ”Mix up”
Rootsreggaebandet The Gladiators startade upp 10 år innan dom 1976 fick kontrakt för första gången utanför Jamaica hos Virgin så dom kunde nå en större publik. Innan dess gjorde dom en rad inspelningar för bl.a. Lee ”Scratch” Perry’s Studio One.

Bandets ledare Albert Griffiths skrev alla låtar utom två Bob Marley-covers, och när det är hitvarning på nästan varenda låt från storbolagsdebuten ”Trenchtown mix-up” så är det angenämt svårt att göra en Track of the day.  Den lilla gitarrslingan i ”Hearsay”, baktakten i ”Bellyfull”, falsettkörerna och rytmgitarren i ”Looks is deceiving”, spelglädjen i ”Rude boy ska” osv osv. ”Hello Carol” i hörlurar får en att förnimma Studio One-känslan pga det låter som att dom spelat över gamla mastertejper som inte riktigt raderats!

”Mix up” får bli mitt val, från en av mina favoritskivor som inte är annat än en – saker ska kallas vid dess rätta namn – Klassiker!

Kommentera

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: