Skip to content

Midlake “Head home”, 2006

12 Apr, 2012

Lyssna på Spotify: Midlake “Head home”
Ofta bakas Midlake in i samma genre som My Morning Jacket och Fleet Foxes. Rutiga lumberjackskjortor, lite oregerligt hårsvall och framför allt – skägg. Skäggrock. Ändå kanske Midlake är dom minst skäggiga i jämförelse, sett till ansamlingen ansiktsbehåring per band.

Deras vackra stämsång, som är en viktig beståndsdel i deras lätt psykedeliska indierock, hamnade efter det lo-fi-aktiga debutalbumet Bamnan and Silvercork 2004 i än högre grad i förgrunden. 2006 blev det unisont hyllade The Trials of Van Occupanther albumet på allas läppar, och inte utan orsak. Visst låter det lite mycket Thom Yorke om Tim Smiths röst ibland, men 70-talet i musiken kommer snabbt in och avstyr den känslan.

En tillhörande anekdot: när jag hade beställt albumet på internet och det anlände med posten hemma lyckades det vadderade kuvertet på något sätt kilas fast i brevinkastet. Tack och lov var skivan oskadd, men låter det för krystat att säga att skägget bokstavligen hade fastnat i brevlådan?

Leave a Comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: