Skip to content

Midlake “Head home”, 2006

12 april, 2012

Lyssna på Spotify: Midlake ”Head home”
Ofta bakas Midlake in i samma genre som My Morning Jacket och Fleet Foxes. Rutiga lumberjackskjortor, lite oregerligt hårsvall och framför allt – skägg. Skäggrock. Ändå kanske Midlake är dom minst skäggiga i jämförelse, sett till ansamlingen ansiktsbehåring per band.

Deras vackra stämsång, som är en viktig beståndsdel i deras lätt psykedeliska indierock, hamnade efter det lo-fi-aktiga debutalbumet Bamnan and Silvercork 2004 i än högre grad i förgrunden. 2006 blev det unisont hyllade The Trials of Van Occupanther albumet på allas läppar, och inte utan orsak. Visst låter det lite mycket Thom Yorke om Tim Smiths röst ibland, men 70-talet i musiken kommer snabbt in och avstyr den känslan.

En tillhörande anekdot: när jag hade beställt albumet på internet och det anlände med posten hemma lyckades det vadderade kuvertet på något sätt kilas fast i brevinkastet. Tack och lov var skivan oskadd, men låter det för krystat att säga att skägget bokstavligen hade fastnat i brevlådan?

Kommentera

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: