Skip to content

Jacob Miller & Inner Circle “Tenement Yard”, 1977

20 Apr, 2012

Lyssna på Spotify: Jacob Miller & Inner Circle “Tenement Yard”
27 Club Week, part 1.

Inner Circle låg i början av 90-talet som en bombmatta över hitlistorna med sin radiovänliga reggaepop. Lika bra att erkänna det direkt: jag äger också ett 7”-exemplar av ”Sweat(A-la-la-la-la-long)”. Men det var mest B-sidan som spelades, nämligen deras singel från 1987, ”Bad boys”.

”Bad boys” gjorde en lite udda resa där den gick oupptäckt utanför Jamaica under flera år, men sedan exploderade internationellt och blev känd som ledmotivet till reality-TV-serien ”Cops”.

Bandet har också gjort en lite udda resa. Dom var på väg att slå igenom internationellt och fick kontrakt med Island Records. Tanken var att dom skulle presenteras för massorna genom att turnera med Bob Marley 1980, men Marleys cancer gjorde att han inte kunde genomföra den, så allt avblåstes. Kort därefter dog sångaren Jacob Miller i en bilolycka på Jamaica, så karriären kom av sig lite grann, tills dom tio år senare äntligen fick sina framgångar.

Jacob “Killer” Miller(smeknamnet kom till av hans rykte om att ingen kunde rå på honom i sångdueller) skulle ha fyllt 28 år fyra dagar efter dödsolyckan. Om födelseåret 1952 nu stämmer. Det är omtvistat och sägs även vara 1955 såväl som 1956.

Leave a Comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: