Skip to content

Sharon Jones & The Dap-Kings “I’m not gonna cry(Live at Later…with Jools Holland)”

20 Apr, 2012

Det har alltid funnits ett intresse för den genuina soul som skapades i slutet av 60- och början av 70-talet, men under de senaste åren har det ökat markant. Mycket av detta kan tillskrivas Brooklyn-baserade Daptone Records, som skapat en helt egen scen i likhet med sina förebilder Stax, Motown och Muscle Shoals för att nämna några.

Husbandet The Dap-Kings är med på ett eller annat hörn på många av inspelningarna med bolagets artister, precis som Muscle Shoals Rythm Section eller Booker T. & The MG’s en gång var. Dom anlitades dessutom av Mark Ronson till Amy Winehouses stora succéalbum Back to black. Under inspelningar med Lee Fields upptäckte dom körsångerskan Sharon Jones som efter det har blivit en av bolagets största artister.

Den största upplevelsen av bandet är live, som man tydligt kan se i det här klippet från Later…with Jools Holland. Kolla bara hur dom andra artisterna tittar med förundran på Sharon Jones & Co, som om dom just insåg hur sopiga dom själva är i jämförelse.

From → Live, Musiktips

Leave a Comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: