Skip to content

Klaatu “Sub-Rosa Subway”, 1976

4 juni, 2012

Lyssna på Spotify: Klaatu ”Sub-Rosa Subway”
Hu, vad världen ville veta om detta var The Beatles eller inte. Spekulationer från en journalist i USA startade en ryktesspridning världen över, där både tidningar och radio försökte lösa mysteriet. Klaatus skivbolag Capitol drog nytta av intresset och gav bara vaga pressmeddelanden där bakgrunden inte helt gick att skönja.

Klaatu började som ett kanadensiskt progg-studioprojekt på tidigt sjuttiotal, och deras policy att inte nämna sina egna namn på skivorna bidrog starkt till Beatles-ryktena, trots att detta inte var deras syfte. ”Sub-Rosa Subway” skulle mycket väl kunna ha varit från en av Paul McCartneys skivor efter The Beatles, så man kan förstå hur detta blev så stort i en tid utan internet. Till slut kollade en amerikansk radioprogramchef upp vilka namn som fanns bakom rättigheterna till låten och avslöjade på så vis Klaatus medlemmar.

Men tänk om det hade varit The Beatles? Kanske tur att det inte var det, för tänk om det inte motsvarat förväntningarna. Hur hade världen hanterat det? Då räcker det med att ”Sub-Rosa Subway” är en helt perfekt pastisch.

Kommentera

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: