Skip to content

The Triffids “Convent walls”, 1985

3 Jun, 2012

Lyssna på Spotify: The Triffids “Convent walls”
Den låt jag fastnade mest för bland bonuslåtarna på återutgivningen av Born Sandy Devotional var en B-sida som inte ens fick plats på någon av albumets singlar. Istället gömdes den undan på baksidan av bandets coversingel av William Bells ”You don’t miss your water”. LP-skivans tidsbegränsning var en av orsakerna till att ”Convent walls” sållades bort redan på ett tidigt stadium.

David McComb var en man som visste vad han ville, och Born Sandy Devotional var tydligt uppskissad redan från början, såväl låtordning samt – inte minst – det legendariska skivomslaget, utformat som ett vykortsfoto. I viss mån kan man förstå problematiken med att göra plats för alla låtar på albumet med tanke på hur bra det blev.

Klosterreferensen i ”Convent walls” är en fin metafor för hur huvudpersonens älskade lämnat honom för en annan man som håller henne hårt, lika hårt som bakom klostrets murar.

Leave a Comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: